‘De Lange Beemd’


Algemeen, Tuin / Sunday, August 26th, 2018

-door Linda-

Sinds dit seizoen hebben we het BBC-programma ‘Gardener’s world’ ontdekt, iedere vrijdagavond zitten wij trouw voor de buis te genieten van deze heerlijke ‘slow-television’. Vooral vanwege de charmante Britse tuinman Monty Don. Chris en ik zijn inmiddels enorme bewonderaars van hem, we verslinden bijna alles wat hij maakt: zijn televisieprogramma’s, zijn blog, zijn Instagram-foto’s, zijn boeken, zijn magazine… Ook zijn honden Nigel en Nellie vinden we geweldig! Vooral verlangen we naar een tuin zoals die van hem, zijn ‘Longmeadow’. De manier waarop hij tuiniert spreekt ons enorm aan, met respect voor de natuur, voor alle flora en fauna, inclusief zijn recycle-methodes. De stijl die hij in zijn tuin aanbrengt zouden wij ook graag overnemen. Onze toekomstige tuin heeft alle potentie om een soortgelijke stijl te krijgen. Vol enthousiasme hebben we al vele ideeën gemaakt. Chris zal vooral de grote lijnen van de tuin ontwerpen en ik maak plannen voor de beplanting. Zo creëren we onze eigen ‘Longmeadow’: ‘De Lange Beemd’